“Ekstreme make-over!”

Det er noe med sesongskifter, og spesielt vår/sommer og sommer/høst. Nå luner vi hjemmene våre med gardiner som henges opp, det fyres i peisen og endelig er det tid for levende lys igjen. 

Bilde/styling @bonaturlig

Mange tar det hele et hakk videre og pusser opp flere rom, og gjerne akkurat nå før kaldere netter og dager er over oss for alvor. Når møbler og ting skal settes tilbake på sin plass, så finner man ut at man kanskje har lyst til å sette sofaen i en annen del av stuen, lage en ny tv-krok,  kjøpe noe nytt eller bare bruke det man har, men endre uttrykket litt.

Bilde fra Slettvoll

Jeg kommer til å gjennomgå stue, kjøkken, bad og soverom i en egen bloggserie nå fremover. Fordi jeg opplever mange spørsmål om disse rommene og fordi vi alle har godt av litt nye impulser og omgivelser. Men først er det greit å vite litt om grunnprinsippene og hva du bør hensynta når du starter fra scratch i et rom.
Bilde sett hos Interior Deluxe

Gode rom skapes ved å blande ulike strukturer, teksturer, blande gammelt i harmoni med nytt, men samtidig sørge for at alle elementer harmonerer og spiller hverandre gode- i stedet for å kjempe om oppmerksomheten. Ta en titt i interiørmagasiner og finn ut hva slags stil du liker. Når du vet dette er det enklere å deretter vite hva slags elementer du vil jobbe videre med.

Bilde fra Eightmood

-Start med å tømme rommet. Dette gir deg muligheten til å se rommet med nye, friske øyne.

– Flytt rundt! Ofte så blir vi så fastlåst i samme tanker som sist vi innredet, altså havner sofa på samme sted og lenestolen står stødig i sitt gamle hjørne. Test ut ulike plasseringer, bare husk at du ikke sperrer lysflater og setter ting kronglete til i forhold til gangbaner.

– Start med de store linjene. Plassér sofa, bord, spisestue, altså de store møbler først.Bilde fra Jotun

– Sett lys på tilværelsen! Belysning bør påtenkes tidlig i prosessen når man innreder et rom, da dette er like viktig i et rom som nettopp de store linjene. Du bør sørge for tre typer belysning; grunnbelysning, stemningsbelysning og punktbelysning.

– The details! Så kanskje det mange synes er morsomst, nettopp puter, tepper, blomster, bits & pieces”. Puter trives best i oddetall og lave dekorgjenstander bør plasseres fremst.  Ellers er planter en stor hit nå, så husk å innlemme godt med grønt i interiøret.

Bilde/styling @bonaturlig
– Husk helhet! Mange boliger har i dag åpne planløsninger, og det er da ekstra viktig at rommene må fungere godt sammen, siden de da vil oppleves  som ett rom for øyet.

Viktigst av alt, kos deg med prosessen, ta deg god tid og flørt med nye innredningstanker! Noe å bruke søndagen til?… God søndag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *