Selge bolig? 

Hva bør du tenke på før fotografen kommer og ikke minst hvordan bør det se ut på visning? Baker vi boller og rensker huset før det selges? Svaret på det er nei, men å optimalisere boligen for å vise potensialet, og det til en bred kjøpegruppe, det ønsker vi definitivt å gjøre før salg!  I samarbeid med Gjestvang & Partners, veileder jeg drøye 350 spente boligselgere i året. Jeg tar da en gjennomgang av hele boligen, rom for rom med selger, også enes vi om hva som bør stå, ryddes unna og evt.tilføres.


Vi ser hvor enorm forskjell dette utgjør på foto og når boligen skal presenteres, samt på sluttpris når den selges. Så hva bør du tenke på hvis du skal selge din bolig? Her er noen tips;

– Rydd unna alt av yttertøy og sko i gang, men la det gjerne henge igjen en fin jakke og stå igjen et par støvler eller sko.

– Ta ned personlige bilder. Noen er mer opptatt av å se hvem du er foreldre og besteforeldre til enn det du faktisk skal selge- nemlig boligen!

– Rent fototeknisk så er det lurt å tenke på lange, ryddige linjer. Dette gir ro for øyet og  rommene oppleves med dette godt. Altså alt på toppen av skap, de minste pyntegjenstander, puter på toppen av sofaen og magnetene på kjøleskapet bør ryddes unna.

– Kabelsalat! Ledninger og ledningskrøll bak tv’en, i vindu- og tak fra lamper, eller fra el-utstyret på kjøkkenbenken,  bør gjemmes unna. Krøllete ledninger syns godt på bilder!


– På kjøkkenet anbefaler jeg også alltid å rydde unna el- utstyr, men har du en fin nespresso maskin, så synes jeg godt denne kan stå fremme. Kjøkken er et rom som ofte  fremstår litt “flatt” på foto, grunnet dets mange skapflater, så her kan du boltre deg litt mer. Sett frem urter, oljeflasker, frukt ol. Men “don’ t go bananas”! Altså ikke overdriv, men gjør det naturlig og smakfullt. Har du en kjøkkenøy, kan du kanskje visualisere frokosttid med et brød på ei fjøl, en tekopp og litt frukt. Eller her med litt kaldt drikke på en varm sommerdag.


– På bad, så skiller jeg litt på eldre og nyere bad. Skap gjerne spa-stemning på de nyere, med planter, levende lys, eksklusive såper og håndklær. Men om badet er gammelt, så ton det hele litt ned. Det er mange bildeeksempler hvor bad fra det glade 70-tall, ser litt malplasserte og forvirret ut i selskap med full styling.


– Når du styler soverommet, så husk på de nevnte linjene også her. Bre dyner flatt på senger, så du slipper bulkete  dyner under sengeteppet, samt dekker du med dette madrasskanten og det hele fremstår ryddigere. Rydd unna kleskasser ol. som oppbevares på toppen av skap. Og behold lampene på nattbordet, men rydd unna alarmklokken.

– Også må det nevnes at du kan få hjelp! Boligstyling benyttes av mange nå, og det  forenkler prosessen for deg. Stylisten tar da med seg alt av utstyr som trengs for at boligen skal vise seg fra sin beste side. Møbler, bilder, puter, blomster ol. Forskjellen og “før og etter” er stor!

– Avslutningsvis så vil jeg nevne at stylisten er der for å hjelpe deg! Så ikke vask og styr så mye før vi tar turen. Vi ser på de nevnte store linjer og kommer vanligvis oppi fullt flyttekaos. Så storrengjøringen kan du heller  spare til visning. 


Boligåret har vært eventyrlig og det er definitivt selgers marked. Trenden er tydelig på at vi gjør mer enn noen gang nå før vi selger, vi kjøper tjenester for å fremme de objekter som skal selges og vi ser tydelig at nettopp dettw kreves og må til i dagens brennhete boligmarked. 

Lykke til med salget!

*Alle bilder er fra stylingoppdrag utført av @bonaturlig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *